Følgere

søndag 13. februar 2011

Tussi 1 år og 7 mnd



Hei igjen, hundevenner! Ser Tussi har vært inne og satt igjen noen potetrykk her allerede. Nå hoppa ho med framlabbene opp i sofaen som liksom for å være med på dette innlegget også. Siden det er så lenge siden sist, så må vi ta en liten oppdatering på året som har gått. (om de potene kunne fjerne seg fra tastaturet en liten stund)

Tussi er ei ordentlig dronning! kosedronning,rampedronning tåfisdronning, snødronning, sjarmørdronning, vomoghundematdronning, bortsjemtdronning og ikke minst dronninga til Gommo Nøve!
Hun er min første "egne" og jeg kunne ikke ha blitt mer glad i en hund enn jeg er i denne gojenta mi! Det er så mange som faller for det milde, snille blikket, vakre utseende og morsomme væremåte. Tussi er eneste FL her i Florø og det har nok blitt googlet endel på rasen siste året.


Men hun har sine "sider" også. Katter er en "side". Ser hun en katt kan jeg glemme alt vi har lært om innkalling og andre oppdragelsesgreier. Eller ekorn. Heldigvis klatrer begge arter i trær og tar gjerne det nærmeste så hun forsvinner ikke laaangt til skogs. Men hun glemmer ALDRI det treet og når vi går forbi stedet neste gang må hun sjekke om katten og ekornet sitter der enda.





Møte med andre hunder går veldig bra, alt fra valper til voksne. Ho har hatt en tendens til å gå på litt for hardt uten å "spørre om lov først", men har blitt "jekket" ned av og til. Nå går det strålende. Rart hvordan de snakker sammen:))Ho var så lin og forsiktig med en liten valpegutt her om dagen, i neste sekund var ho i voldsom leik med en golden retriver. Og når ho hoppa og dansa foran Leo, en solid aldrende rodesian ridgeback på 12 år, og ville ha han med på en vals så fortalte han ho liksom at han var såpass gammal at denslags fysisk utfordring ikke var for han. Så vandret han og Tussi sammen inn i solskinnet i hver sin ende av en tjukk pinne- gående!, da blei jeg nesten rørt! Og jeg hadde selvsagt ikke med med meg fotoapparat.
Vi har vært på agilitykurs også. I januar. Det var kjempegøy og ho tok apparatene kjempefort! Tøff enkelte ganger og pudding andre ganger:) hehe.. Men Tussi skal ha med seg alt som skjer og blir fort overeksponert og en liiiiten tanke umedgjørlig. Da er det bare time out som gjelder.
Hadde fellesdekk (og bli) på en hundetrening og da viste ho seg fra gromsida og var kjempego:) Ho er utrolig flink på "bli" øvelsene. Jeg kan gå på andre enden av fotballbanen og ho sitter og sitter og sitter. Nå øver vi på å sitte bamse, men jeg er litt fersk i sånn trikstrening merker jeg. Man lærer vel etterhvert:)



vi snakkes dere! Hege og Tussi

5 kommentarer:

  1. Herlige Tussi! Skjønner godt du koser deg med denne jenta, å ja er det ikke rart å flinke hundene er til å se ann sin "venne"..Noen kan herjes med mens andre må behandles med forsiktighet! Tussi har tydeligvis lært masse på sin vei. Å sitte bamse, ja det MÅ en lapphund kunne ;))

    SvarSlett
  2. Så fint å lese litt om Tussi igjen. :) Hun er som lapper flest. Myk og tøff, om hverandre. :)))

    Hørte rykter om en lappe til?????? Det skal bli moro å høre mer om.

    SvarSlett
  3. Ja vi planlegger et lite lappetroll til:) til sommern om det skulle passe seg slik......hvem vet:))) Spennende er det... :) Og bamsetrikset er på veg, men å få ho til å sitte med labbene oppe en stund er litt vrient:))

    SvarSlett
  4. Kjempekoselig at du har tid til å blogge litt igjen :o) Tenk om ho til og med skal få seg ei søster (ei prinsesse).. Tussedronninga får det nok som ho vil, jeg har sett hvordan ho snor matfar rundt poten ;o)
    STOOOOR klem fra Gommo og fatter'n

    ps. det var ett fint innlegg Tussi hadde skrivi også!!

    SvarSlett
  5. Koselig å høre fra vakre Tussi-jenta!!! Spennende at det blir et lappetroll til hos dere:o)))

    SvarSlett