Følgere

torsdag 27. august 2009

Tussi har lært å sitte...
















... jeg liker i hvertfall å tro det. Kjøpte noen helt vannvittig gode godbiter igår som er laget av tørket lever. (Blærk... JEG hater lukta av lever sååå intens, men la gå... Tussi digger de:) "Sitt!" og ho plumper den lille valperumpa si ned på golvet. Var også på besøk hos en familie som hadde svære blomster og en hel legoby stående på golvet. DET var fristende det:) Da blei det litt jobb å få ho til å skjønne at det ikke var lov å røre. Men det funka tilslutt. Og tyggebeinet fikk være greit selvom det ikke var heeelt det samme.





Nå har ho jo liggi helt eller delvis under sofaen når ho har tatt seg en hvil, men nå begynner valpemagen å bli så stor at ho setter seg fast litt og spreller med beina på det glatte golvet. Men ho presser seg under likevel. Rar liten Tussi:)





I natt gikk det mye bedre med sovingen også. Fikk et tyggebein igår når ho la seg. Ho våkna kl 0700, da var det rett ut å tisse. Så er det mat, action og dotur en times tid og så er det sove mer. Når ho våkner så brenner ho det meste kruttet med en gang. Fullstendig propell:) Jeg ler godt av alle sprell og påfunn.





Gode TussiMussLussi:)))










11 kommentarer:

  1. Flinke Tussi!!!! Er det ikke gøy. Klart hun har lært å sitte...

    Moro å se bilder av henne. En skikkelig kosebamse.

    Så bra det ordnet seg med natten. Da går det bare framover.

    SvarSlett
  2. hipp hurra for for Tussi :o)))

    Du kan sikkert få oppskriften på Grys heimelaga leverbiter, de lukter og smaker MYE MYE bedre ;o)

    SvarSlett
  3. Så flin lille Tussi er! Klart ho klarer å sitte!! Så bra at ho sover hele natta nå!!

    SvarSlett
  4. Er det ikke deiligt å se hvor lett det går....Tussi kommer til å bli den perfekte bestevenn for deg og Daniel...Snart kan hun vel "ligg" også?

    SvarSlett
  5. Vi klapper i hender og poter for lille, flinke Tussi-mor:o) Så gøy når ting funker så greit som dette!!!

    Hvis du vil kan du få oppskriften. Jeg orker ikke lukta av lever jeg heller, så veldig avansert er det ikke:o)

    SvarSlett
  6. Ja vil gjerne ha oppskriften, Gry! Jeg får stålsette meg. hehe. Jobber i en fersvareavdeling, og der selger vi "greiene". Så jeg har blitt litt vant til å håndtere det. Lukten sitter i fra barndommen da bestemor lagde levermat- til alles glede. Men jeg... ja jeg kasta opp. *urk* Men Tussi sa det var noe av det beste ho hadde smakt i sitt hittil 9 uker lange liv ...hehe

    SvarSlett
  7. Ni uker lange liv,ja... Tenk så mye ho skal oppleve og lære, sjøl om ho sikkert trur ho kan alt :o)
    Hvis jeg husker riktig, så brukte Gry den vanlige frossenleveren man får kjøpt. Hele klumpen kokes ca20 min (tines først, antar jeg)- før den stekes på svak varme i ca 20 min. Så deles den opp i små små biter.

    Den blir ikke helt tørr, så oppbevar den ikke for lenge i kjøleskapet... Du kan fryse det, og ta fram litt om gangen.
    Har dere fersk lever, er det bare å sette igang.
    Bon apetit, Hege ;o)

    Ha en fin og spennende dag!

    SvarSlett
  8. Jeg orker ikke den lukta selv jeg Hege. Den er som du beskrev, utrolig intens. Blæh. Men Nøve har beskrevet fremgangsmåten ovenfor helt korrekt, bortsett fra at jeg steker hele klumpen i 20 minutter på 200 grader. Avkjøles og kuttes i bittesmå biter og fryses i porsjonsposer. Hvis jeg ikke gir Milli dette hele tiden, så gjør hun nesten hva som helst for disse godbitene:o) Lykke til!

    SvarSlett
  9. Det var egentlig en stor forskjell, Gry! 200 c og svak varme...

    Husker det fra ei oppskrift der hele klumpen bare ble stekt over lang lang tid.. Som du skjønner har jeg ikke prøvd noen av delen sjøl, men det er meningen!!!

    SvarSlett
  10. Tusen takk for råd:) Skal virkelig prøve den lever greia. Sikkert genial på innkalling og sånne "viktige" kommandoer. Innkalling bør jeg bare få til med ho. Kan redde mang en situasjon...innbiller jeg meg da i hvertfall:)

    SvarSlett