Følgere

lørdag 26. mars 2011

Turer i Florø, del 1 - Brandsøyåsen

Jeg er så utrolig glad i denne byen jeg bor i at jeg og Tussi har lyst til å ta dere med på en liten omvisning. De fleste turene ligger i gåavstand fra der vi bor, men akkurat dagens turmål ligger 5 minutters kjøring ut av selve bykjernen. Men det fullt mulig å gå om man vil det :)

BRANDSØYÅSEN


Dette er et kart over selve byen. Kommunen (Flora kommune) er MYE større. Turen vår i dag finner dere helt til høyre på kartet. Vi starter så godt som i vannskorpa og kravler oss oppover til vi lander på ca 300 m.o.h.

http://www.fjordkysten.no/no/Produkt/?TLp=358064Da er bilen parkert og jeg har som vanlig gjemt nøkkelen godt:)) Hehe.. pleier aldri å bære med den, for jeg kan ikke tenke meg no verre enn å komme ned og så er nøkkelen mista!! Er litt rar ja...meeen, det får en bare leve med:)Jeg har i hvertfall blitt utrooolig kreativ på gjemmeplasser.Her er det noen som har sett seg lei på all skiten som vart liggende på veien i fjor

Hallo!Kommer du eller, mamma?
Så tar vi av fra veien og går oppover og oppover.

Etter en fin -og bratt tur gjennom skauen så kommer belønningen.Etter noen høydemetere til så er vi oppe! Der ligger byen, med øysammfunnet utenfor.


Og det er utsikt hele veien rundt i alle himmelretninger:=)Dette er en utrolig populær tur for både innbyggere og andre. Vi brukte ca 1,5 time alt ialt, men så var beina skikkelig seige idag. Klarer fint å gå opp og ned under timen.
Takk for turen, kjære TussiLussi mi!
Og til dere -som også ble med på turen:)

8 kommentarer:

 1. Takk for en fin tur!
  Kjempe koselig at jeg fikk dele den med deg og Tussi;-)
  Likte den med hundeposer:-) En god ide.Kansje jeg skal finne på noe lignene her jeg bor.

  SvarSlett
 2. Kjempeflott turområde!! Og eg også likte den der bøtta med hundeposer :D smart!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for turen Hege og Tussi, så koselig at dere tok oss med. Det ser skikkelig vårlig ut hos dere, heldiggriser:o)

  Nyyyyydelig utsikt fra toppen Hege!

  SvarSlett
 4. Skjønner at dere trives i Florø. Det ser flott ut! Håper Nallefar og jeg kan ta turen til dere en gang, men jeg tror nok at vi ses på Bergheim først ;o)

  SvarSlett
 5. Det var en hyggelig tur å få bli med på, det så helt fantastisk ut der! For en god ide med utplasserte bøtte med poser. Det er ille hvor mange som ikke plukker opp etter hundene sine.

  Ha en finfin uke, håper den er fylt av mange gode turer:)

  SvarSlett
 6. Takk for turen. Flott utsikt!

  Må jo nesten fortelle at jeg forbinder Florø med gjentatte 5 min besøk på sjukehuset og så tråkke gatelangs og butikkhyllelangs for å få tida til å gå bussavgang innover igjen ;-) Men det var for 100 år siden.

  SvarSlett
 7. Flott skjærgård!!! Hvet flere båtfolk går nordover også til Florø fra Stavanger sommerhalv-året. Har googlet og sett småbåthavna:o)))

  Flott tur og den utsikten, helt nydelig!!

  SvarSlett
 8. Takk for turen!
  Det er flott natur hos dere, og vi kommer gjerne en tur, liker vestlandet, men det må bli sommer og....så må vi se hva vi rekker, den sommer går jo så fort.

  Ha det fint dere!

  SvarSlett