Følgere

lørdag 2. april 2011

klikker og klikker ....og klikker.

Jeg er i ferd med å klikke- i ordets rette forstand! Jeg og Tussi er på klikkerkurs hver tirsdag og ho er MYE flinkere enn meg, for jeg, jeg synes det er direkte vanskelig. Men moro! Skulle bare ha starta med det med en gang Tussi kom til oss. Nå har jeg trent etter "lokke og lure" prinsippet. Ikke noe galt med det altså, men det er jo gøyere når de tilbyr adferd, og vi kan bygge videre på det:) Men jeg syntes som sagt det er drita vanskelig. Alle på kurset synes (heldigvis) det er vrient- og vi tuller og tøyser. River oss i håret, trykker på godbitene og gir hunden klikkeren. Armer og bein stokker seg og en tredje (og fjerde) arm hadde ikke vært dum å ha. Men hundene synes det også er moro! Og alt de gjør for oss:)

klar til økt:)

Nå er det håndtarget vi driver med, men vi later som det det håndhilsen:))
Tussi synes igrunn leik er likeså artig som godbiter:)
Noe så nydelig som denne lille Sheltie Damen Dina *smelt*
Og DER gikk det en fin kar forbi gitt!

Jeg har ikke så veldig store ambisjoner om å gjøre så mye ut av det egentlig. Men vi koser oss med noen treningsøkter i ny og ne. Det viktigste er at det er gøy.


Nå er det løpetid og GÅ-SAKTE-AKSJON! Det er en million hannhunder som har tissa på en million steder. Alle- absolutt ALLE avisene skal leses både tre og fire ganger og det er en tålmodighetsprøve å få med seg dette pelskledde snuse -og tissedyret rundt omkring. Ho har aaaall verdens tid. Ho skvetter sånn som karene gjør. Opp med bakbeinet og det ser noget klønete ut når balansen ikke vil spille på lag:)
Men ho er så go atte- gromTussa:))


Og en kos har ho tid til:)))

Fortsatt go hælj:)

7 kommentarer:

 1. Vi har vært litt av og på med klikker. Jeg er ikke konsekvent nok så det passer liksom ikke helt for oss. Vi har imidlertid brukt klikker ved innlæring av enkelte ting og det funker jo. Problemet med Bienna er at hun girer seg lett opp og mister dermed fokus. Hun ender opp med å gjøre "alle triks i boka" i rask rekkefølge for å få godbit - matvraket...

  Her er det også løpetid om dagen. Jeg sleper det motvillige pelsdyret rundt for hun skal jo helst "lese alle avisene" hun også. Pes!!! I likhet med Tussi løfter hun også bakbeinet mens hun tisser samtidig med at hun huker seg ned på vanlig tispevis. Det ser helt fjollete ut!!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Ikke alltid så helt enkelt med klikker, det skal trenes og bli en "vane".
  Dere får det sikkert til og så er det litt gøy!

  Oda vil helst "lese avisen" to ganger for dagen.
  Snuser og markere seg, selv om hun ikke har løpe tid.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Synes dere er kjempeflinke som går på klikkerkurs jeg Hege!!! Jeg vet veldig godt med meg selv, at jeg ikke hadde vært konsekvent nok. surra fælt og som regel glemt klikkeren, så jeg har gitt opp før jeg har forsøkt:o)

  Nydelige bilder. Falt helt for bildet av deg og Tussilussi nederst:o)

  SvarSlett
 4. Høres ut som ett trivelig kurs dere er på:o)))

  Tussi høres ut som Ville på tur, jeg synes det er ok at hun leser avisen...morsomt å følge med...ganske avanstert snuse teknikker etterhvert;o)))
  Koselig bilde av deg og go`jenta de nederst:o)

  SvarSlett
 5. Jeg ler godt av din beskrivelse av kurset. Hahaha.....skal ikke være lett. Jeg tok et nettbasert klikkkurs med Canis. Jeg har brukt klikker i mange år. Synes den er best til innlæring av nye ting. Charlie er sååååå med når jeg finner fram klikkern.

  SvarSlett
 6. Heia Tussi! Klikker er moro. Tenker at latteren sitter ekstra løst hos Hege-mor når ho klikker ivei :)
  Nallefar syns også at klikker er kuult. Da veit han at vi trener skikkelig, og da har jeg noe ekstra godt i lomma ;o)

  SvarSlett
 7. klikkertrening er kjempegøy! Eg brukar alltid klikker på Heino når me skal lære inn nye ting. men eg føl ikkje HEILT 100 % klikkartrening slik det eigentleg skal vere, for det hender at eg lokkar og lurar litt. om ein skal trene skikkeleg klikkartrening skal ein vel strengt talt la hunden få tenke sjøl, og så må ein sitte og vente på at hunden gjer det ein er ute etter..eg vert litt utålmodig av slikt, eg! Men me hadde aldri klart oss utan klikkar til innlæring av nye triks!! Det er så genialt! Ein klarar å fortelje hunden at akkurat i DEN augneblinken gjorde den riktig!

  SvarSlett