Følgere

fredag 8. april 2011

Tussi -den grumpy

Kan dere med åreslang erfaring nå fortelle meg litt om tisper og løpetid! Det er tredje uka nå og jeg har en meget bestemt og rett og slett gretten Tussi rundt meg om dagen. Ho er ikke seg sjøl. Flekker tenner og knurrer til alle hannene vi møter. Skal snuuuuuuuuuse og luuuuuukte og tiiiiiiiiiiisse og aaaaalt gåååååår sååååååå seint! Er detta normalt eller???? Er det hormonkræsj i kålhue hennes? Ellers er ho i vigør, frisk og rask når HO bestemmer seg for det, men sover mye mer enn før. To år i juni og hennes tredje løpetid:)) Og fortsatt GO JENTA til mamman sin:)))

8 kommentarer:

 1. Oioi...Skummel dame, men det går nok over.
  Spørre Hannes Bienna, kanskje ;o)

  SvarSlett
 2. Bienna har mange av de samme "symptomene" som Tussi. Men hun hverken knurrer, flekker tenner eller er aggressiv på noen måte overfor hannhunder. Tvertimot er hun veldig interessert og vil gjerne "sjekke opp" alle mannebein hun møter. Det største problemet er at hun blir så UTROLIG TREIG!!!!! Umulig å få opp farten på henne... Dessuten virker hun tidvis deprimert. Hun sover også mye og aller helst ute (hvor hun kan fange opp potensielle beilere - fortrinnsvis trygt på terrassen i 2. etasje).

  Tilstanden varer fra rett før løpetidens start, gjennom den innbilte drektigheten (ca 2 mnd) og frem til hun får "valpene" sine (kosedyr med pip i). Jeg har funnet ut at miljøforandring funker bra for å få henne ut av "valpestadiet" og tilbake til normalen igjen.

  Jeg vurderer å sterilisere Bienna, ettersom jeg føler at denne fasen ødelegger store deler av året for oss. Det var bare så sabla dyrt!! 6000-7000 kroner!!

  Jeg vet ikke hvor normalt det er å være såpass hardt "rammet" av løpetiden, men det er jo tydelig at det er flere enn oss som sliter iallefall.

  SvarSlett
 3. Mine tisper er også sånn som du beskriver Hege! De blir "ovenpå" og tøffe i tryne ovenfor mannfolkan. Viser tenner og glefser etter de. Sure og treeeeeege er de også..Må nesten dras med på tur.Bortsett fra når de finner noe å lukte eller tisse på..da er det fart i de. Varer omlag 3-4 uker, å så forsvinner det plutseig av seg selv. Vær opps på det med innbilt drektighet.

  Gi lite mat, å aktiviser henne godt. Tren gjerne noe hodetrim, å vær bestemnt selv, jo fortere du tar over kontrollen jo enklere er det for hunden å gå tilbake til sin vanlige sinnstilstand. Vil du ikke ha en hund som lukter eller tisser hver 3 meter, så ikke la henne gjøre det da! ;)

  (Som Hanne sier er det noen hunder som sliter med dette med løpetid, ta kontakt med dyrlegen å be om råd der visst dette vedvarer over 1 mnd)

  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for svar dere! Det er så godt å lære av dere som har erfaring. Og det er som dere beskriver med deres hunder. Tussi er ikke seg sjøl, og det er av og til som å ha en katt i bånd. En god ting er jo at vi møtte noen hanner på turen idag og da var ho ikke så kvass som ho har vært de siste dagene.Så jeg håper det kan være sånn at "faktene" er på vei tilbake. Og jeg skal følge rådene deres om å "ta tilbake" kontrollen.
  Skal være obs på innbilt drektighet.

  SvarSlett
 5. ganske god beskrivelse dette med at de virker deprimerte. Det ser ut som om alle verdens sorger henger over ho.

  SvarSlett
 6. Tussi-Lussi har forvandlet seg til Hormonella de Ville Hege. Ikke noe å ta på vei for. Jeg kan garantere deg at hun ikke forblir sånn:o)

  SvarSlett
 7. Hehe. Det får jeg ikke tro- at ho forblir sånn. D hadde jeg blitt litt Hormonella De Ville sjøl. Men har merka forskjell bare fra jeg skreiv innlegget til nå. TIL DET BEDRE!! Håper iallefall ho slipper unna denna skinndrektigheten.
  Igjen- takk for svar! koooos

  SvarSlett
 8. Ser du har fått svar på det meste Hege. Endringer er det så visst på dem, etterhvert så finner du utav hvordan Tussi er, og eventuelt tar dine forholdsregeler. Når det gjelder skinndrektighet så har jeg min erfaring der. Etter å ha pløyd nettet og snakket med dyrlegen så ordna det seg...denne gang ser det ut for at Ville ikke er skinn drektig.
  Nå er det ikke sikkert at Tussi blir det da, men råd skal du får dersom vissom det trengs.
  Ha en fin dag med ei løpsk Tussi:o)))

  SvarSlett