Følgere

tirsdag 22. mars 2011

Ut på tur!


Hei igjen! Nå er jeg virkelig inne i en bloggeperiode her. Har vel litt med at fotballen har begynt og jeg er ikke sååå genuint interresert som en viss anna kar. Men jeg sitter nå her i soffan, så da drar jeg likesågodt headsettet over hue og koser meg i hundeverdenen sammen med dere. Eller med slektsforskingen- liker å kalle det det selv om det begrenser seg til å lese kirkebøker og folketellinger en periode. Dette er vanskelige saker skal jeg si dere. Har en mentor jeg setter umåtelig pris på. Han har funnet fram til mesteparten av min slekt- (både far og mor) helt tilbake til 1600 tallet. Det var vel sånn jeg ble bitt av basillen. Han fikk oppdrag av meg og etterhvert som han arbeidet seg utover i slekta ble det avdekket masse overraskelser og artige fenomen og ikke fullt så artige fenomen som høy barnedødelighet, uægte barn og lungesott. De som er virkelig interresert i dette og har det som hobby sitter inne med en ENORM kunnskap og jeg beundrer de dypt og hellig:))) Jeg er bare en liten "fis" i forhold:))
Så er det TussiMussi røveren da. Jeg fikk mitt livs sjokk her en morgen da jeg oppdaget at den skåla med sjokolade som jeg trodde Roger skulle rydde bort når han la seg (og omvendt- det er like mye min feil selvsagt) var TOM. Det var riktignok bare et par tre små sjokoladebiter, men det var det det var, og jeg fikk nærmest panikk, for jeg skjønte jo hvem tyven var! Og at den tyven ikke skal ha sjokolade. Overhodet. Jeg fant jo ut etter mye googling at det som regel skulle litt mer til, men lærte ei lekse der gitt. En hund på 20 kilo kan spise ca 350 gram lys sjokolade før der er alvorlig, men da er det bare å komme seg til dyrlegen!Men Tussi er seg selv, har ikke merket noe!Off, men man blir jo redd!
Det var som da Daniel (sønnen min) hadde tatt med seg fluorglasset i senga og satt og gumlet i veg så fluorskummet rant. Da sa de på giftinformasjonssentralen at det skulle MYE fluor til for at det var farlig. Det holdt ikke med et glass. Men man trengte jo ikke spise mer enn en tablett om dagen.. hehe. At det skulle være så godt med fluor:)

Innimellom her er det bilder fra turen vår idag. Nå har det vært så utrolig dårlig vær noen dager, og Tussi er ikke spesielt glad i bortoverhaggel og nordavind. Selv om ho er lapphund! Da må ho nesten tvangstisses. Men idag var det solgløtt- selv om skyene truet:)


Flink på sitt-bli


Mammmmaaaaaa- her kommer jeg. Vær klar med leverbiten:)


Jeg VEIT hva du har i lomma , mamma!Fine TussiLussi


Julestemning med kristorn.........


.....nei veit dere hva, det er jo VÅR!!!


Ha ei flott uke alle sammen!

8 kommentarer:

 1. Velkommen i klubben for dei som ikkje er så frykteleg fotballinteresserte!

  Bra at det gjekk fint med Tussi etter "sjokoladeinsidensen" då. Eg har ein her som også har forsynt seg på samme måte tidlegare. Gjekk bra det også heldigvis :)

  Kjempefine bilder! Tussi er SÅ FIN!

  SvarSlett
 2. Så fin tursti/vei dere har :-) Og NULL vinter.
  Jeg kom også hjem forrige dagen og syns sjokoladeskåla var mistenkelig tom? Da jeg i tillegg så at bordet sto helt inntil sofaen, og i den lå det en del 1/2-tygde twistbiter + en del svarte hundeår - ja da lurte jeg ikke lenger ;-) Jeg tenkte som så at det går nok bra, det var jo lys sjokolade. Og jeg har ikke merket noe på Barfi etterpå :-)

  Høres spennende ut med slektsgransking. Jammen var du kommet langt bakover!

  Jeg har heller ikke sett på fotballkampene denne helgen, men det er en annen grunn enn deres. Jeg ER nemlig sportsidiot. Men det kan bli litt vel mye fotball syns jeg.

  SvarSlett
 3. Jeg tilhører også klubben "uinteresserte fotballfruer". Det er en fin klubb, mye bra medlemmer;)

  Uff så ille med sjokoladen, godt det gikk helt fint og at Tussi bare ble søtere av opplevelsen, men jeg kjenner til den lammende frykten! Og så måtte jeg le av fluorhistorien, de fluortablettene man tok når man var liten var jo kjempegode!

  Så gøy med slektsgranskning, det må jo være utrolig interessant!

  Og fine Tussi på tur, hun er så søt og veldig flink. Hennes bror har det samme håpefule blikket når han vet at det er godbiter i lomma:)

  SvarSlett
 4. Jeg er helt betatt av Tussi-Lussi go`jenta di:o)))
  Flotte bilder fra turområde deres. Nå forstår jeg kommentaren din om vestlandet. Du mente dere, Florø ligger på nordvestlandet:o)))

  SvarSlett
 5. Slektsforskning høres utrolig interessant ut Hege. Jeg har en mistanke om at det krever en del tålmodighet (og jeg hadde sikkert bare blitt utålmodig og juksa....). Jeg er imidlertid full av beundring for dem som gransker slekter og slekters gang, også er det jo spennende å finne ut om anene sine da!

  Godt det gikk bra med Tussi og sjokkisen. Kaisa tok en hel økonomiplate med Crispo en gang - det var før vi visste at det var så farlig. Det gikk helt smertefritt det også (bortsett fra mor som forble godtasjuk den kvelden....;o)

  Tussi-Lussi ligner så innmari på BÅDE Ofelia og Nalle, samme blide smilet som de to foreldrene sine. Herlige jenta!

  SvarSlett
 6. Der sa du det igjen Gry, ho ligner så på foreldrene sine! Noen ganger bare på Ofelia, men plutselig på ett anna bilde - så ser jeg bare Nalle. Søte, rare jenta :o)

  Mattilsynet er kjekt å ha lagra på telefon, sånn for sikkerhets skyld...06040
  OG giftinformasjonen, de skal visstnok være veldig flinke til å svare på nesten alle slags mulige bekymringer ang folk og dyr...22591300

  Kan du ikke sjekke om du har mulighet til å komme til Biri-utstillinga? Det kunne bli ett skikkelig slekstreff det også, tenker jeg ;o)

  SvarSlett
 7. :o) Nøve vi kan bare tenke det vi iallefall jeg og så sier Gry det så klart og tydelig, og nå du også. Jeg koste meg virkelig med å se likhetene:o))))

  SvarSlett
 8. Søte rare jenta ja:))Florø er en drøm for naturelskere. her er både hav og fjell i umiddelbar nærhet:))Og TussiLussi: Av og til er det som å ha en katt i bånd:) Ho er så grensesløst egenrådig innimellom. har noen sånne innfall av gå-sakte-aksjoner som blir helt komiske:) ..hehe

  SvarSlett