Følgere

søndag 1. mai 2011

Tussi - i ringen:)
Hei på dere. En liten rapport herfra etter en interresant dag i Naustdalshallen på NKK utstillingen til Førde Brukshundklubb!
Nå har det seg slik at "guttungen" blir 13 år idag også, så han var med inn- etter eget ønske:)Dagen ble feiret med kaffi og tilbehør på forskudd igår slik at vi kunne ta oss ut med andre saker idag:)


GRATULERER MED DAGEN, DANIEL!

Vi er heeelt ferske på dette med utstilling! Da mener jeg så ferske at vi aldri noen sinne har satt våre bein på noe som ligner engang. Derfor møtte vi opp i god tid, rigget oss til og VENTA! i to og en halv time på at det var vår tur. Men jeg kjeda meg aldri. Det var så mye folk å snakke med og hunder å se på og vafler og få kjøpt. Gratisfotografen fikk vi testa og fikk tatt familebilde MED HUND! Noe som ikke skjer så ofte:) Pluss et blinkskudd av selveste prinsessa da:)
Det var to andre lapphunder der. Ei nydelig energisk tispe som var i samme klasse som oss! Tamozen Faraway og så rolige, lille Osørens Annina som gikk åpen klasse.
Annina og Tussi møtes


søte Annina

Jeg bestemte at Roger skulle handle Tussi i ringen, fordi ho har en tendens til å velge han framfor meg når begge vi er ilag. Da hender det ho setter "vrangsida" til og skal bare være med han, pluss at jeg tror Roger syntes det var litt stas å få lov...hihi.
Da det endelig var vår tur kom det så brått på at vi søren ikke var klar noen av oss. Alle skvatt hver sin veg for å hente hunder og få ringfølelsen i skrotten. Jeg og Daniel satt med hvert vårt kamera og lekte fotografer.
Tussi og Faraway var de rake motsetninger når det kom til energigrad. Faraway bjeffa og leika og sprang og viste seg fram, mens Tussi labba rolig rundt med far sin. Sto der ho skulle og trava der ho skulle og det var ikke ett bjeff å høre. Jeg syntes de var kjempeflinke , begge ekvipasjene. Her er noen bilder fra seansen:

Når det kommer til premiering og farger og alt så er jeg så grønn at det ikke ligner grisen. Men jeg var uten forventinger og syntes det var strålende bra at Tussi fikk RØDT! Og ble nr to. Men det er helt greit. Det viktigste var at dommeren gav god kritikk. Det han savna med Tussi var at ho kunne være mer "her kommer jeg" og vise seg mer fram. Så ho var for rolig etter hans smak. Men Tussi er jo roligheten selv etter denne løpetiden, og kan fortsatt virke litt deppa og tiltaksløs. Ho lot seg ikke -synlig- påvirke av all hurlumheien og stresset rundt henne i hallen idag, men det kan hende ho lada seg ut gradvis og at vi skulle vært flinkere til å øse henne opp før ringen. Men det var min feil for jeg trodde at de skulle være litt rolige. En lærer så lenge en lever. Ikke ett bjeff har jeg hørt fra ho i hele dag. Men smilt og kosa seg har ho. Snusa og hilst på andre hunder og slappa av mellom slaga:) Snille Tussi!
Roger er litt ergelig for at han ikke ølla ho litt mer opp så hadde de gått videre. Men alt er nytt for oss og det var veldig moro. Det gav litt mersmak for å si det sånn. (Selv om jeg ikke har lyst til å innrømme det)
Her er kritikken: (Som jeg ikke skjønner alt av og som dere godt kan oversette for meg:)I allefall der det står g.h.l.
2 år. Prima subst. i kropp, utm b.skalle, velutf nesep. g.h.l. Kunne ø strammere overl. g.fr.parti v.v bakp står i flott pels. Kunne vært l. strammer i sin overli når hun beveger seg. Fin drive med g. skrittl.

Her er fine jenta med sløyfa si:)


Tussi og gjengen. Slitne og fornøyde:)Det er et nydelig vær om dagen. Huset blir malt og jeg har endelig bestent meg for farge. Vart en 10 liter med "feil" farge gitt før jeg endelig fant den ultimate. Nordsjø Almandin. Med staffasje i Oldenburg.
her er det begynt på verandaen. Og som dere ser har det vært rødt før:)Så måtte vi ha oss en tur med Caro -go´valpen også. Han er bare så herlig.

Da gjenstår det bare å ønske dere en flott uke:)

8 kommentarer:

 1. Og dommer´n - det var´n Kresten Scheel fra Danmark:)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med flott resultat!! Så gøy!! Jeg har opplevd at andre hunder har fått trekk fordi de har vært "for hypre" i ringen, så jeg synes du skal være storfornøyd med at Tussi beholdt roen, og ikke lot seg stresse jeg Hege!! Utstilling er utstilling, og dommere sier og mener så mye forskjellig, men at Tussi-jenta er fin, ja se det kan ingen komme fra!! Gøy at det ga mersmak (vafler er GODT;o)

  SvarSlett
 3. Kjempebra, Hege og Tussi (og n'far sjøl) Helt supert og utrolig godt gjort syns jeg, at Tussi ikke ble stressa i ringen! Der ligner ho iallefall bror sin :o)

  For en kjekkas han har blitt, den godeste Daniel!

  SvarSlett
 4. må bare si: Stolt av dere :o)

  Ha ei fiiin uke! Nuss fra Nalle

  SvarSlett
 5. Gratulerer med gode kritikker i ringen, velfortjent! At dommeren syns Tussi er for rolig ville jeg tatt med en klype salt - jeg har stilt Frost i ringen med hunder som var alt annet enn rolige og det var ikke stas. Syns dere er flinke, jeg!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med god kritikk!! Tussi var helt nydelig med den røde sløyfa:o)))

  SvarSlett
 7. Et stor grattis fra oss!!!!! Det er jo supert, og på første utstillingen. :))) Vær glad for at Tussi tar det med største ro. Det er nok av dem med hypre hunder på utstilling og da er det deilig å ha en rolig en.

  Og gratulerer med overstått til Daniel. En stor og kjekk gutt du har. :)

  SvarSlett
 8. Gratulerar med flott resultat! Er einig med Nina, eg trur eg hadde prisa meg lykkeleg om eg hadde hatt ein hund som tok det med ro på utstilling!! Det finst nok av hypre hundar!! (Og Heino er definitivt ein av dei..Sukk)

  SvarSlett